Entitats i seccions amb seu a la nostra entitat

Agrupació Sardanista de Cornellà

L'entitat va ser creada l'any 1969 per una colla de joves entusiasmats en fer créixer el sentiment cultural català a través de la sardana, amb la organització de ballades i cursos d'aprenentatge de la dansa pròpia del nostre país.

Donar a conèixer la cultura catalana ha estat sempre el seu objectiu, i és per aquest motiu que l'Agrupació Sardanista de Cornellà ha anat creant diverses seccions, essent pionera a Cornellà en la introducció dels diables, correfocs i trabucaires; i treballant per la recuperació de l'esbart dansaire, entre moltes altres accions.

Coral Àuria

Tot va començar el gener del 1984, quan un grup d´entusiastes del cant coral, va reunir-se al Patronat per iniciar el que seria la CORAL AURA (vent suau i agradós). Després dels anys i per motius estatutaris, va passar a ser CORAL ÀURIA (semblant a l´or, daurada). Alguns dels primers cantaires ja eren del Patronat, de la Secció de Teatre, i havien cantat en els Pastorets i a les Sarsueles de la Festa Major. També es van afegir altres amants del cant coral, i així hem anat fent durant mes 25 anys, amb renovació de les persones i mantenint el caliu de germanor, que no ha decaigut, malgrat les adversitats (molts cantaires s'han fet grans i altres ens han deixat per sempre). Hem de fer esment del repertori i de les actuacions, que en el transcurs d´aquests anys, han estat el motiu de la nostra existència: Recordem amb emoció el primer concert al Cine Club, a la Festa Major del 1984 (només portàvem 4 mesos assajant) i el segon a casa nostra, EL PATRONAT, amb el Concert de Nadal del 1984 (dins els actes del 75è. Aniversari de l´Entitat). Seguiren altres actuacions: A la cripta per-romànica d´Oristà, a l´Església de Santa Maria de Cornellà, a la Missa de TV-2, a Montserrat i molts altres pobles de Catalunya, entre els quals: Borgonyà, Piera, Sant Fost, Aguilar de Segarra, Prats de Lluçanès, L'Hospitalet, Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Polinyà, Barberà del Vallès, Tarragona, Constantí, Alcanar, Prades, etc. La Coral ha participat en tots els MUSICORALS que organitza anualment la Federació Catalana d´Entitats Corals, actuant a la majoria de pobles del Baix Llobregat, així com als Aplecs de Corals, especialment l´any 1995 a Cornellà, amb un concert de cors d´òpera a l´Auditori. També dins els actes de la JORDIADA, juntament amb les altres Corals de Cornellà. Cada any no han faltat els concerts de Nadal i Festa Major, al Patronat. Destaquem les sortides fora de Catalunya: Al País Basc el 1993 (concerts a Vitòria i Laguardia). A Alemanya el 1994 (concerts a Saarlouis, Trier i Bubach). A Galícia el 1996 (concerts a Carballo i Monte do Gozo). A Andorra el 1996 (concert a Canillo). A França el 1998 (concert a Cornellà del Bèrcol). A Castelló el 1999 (concert a Vinaròs). Del repertori podem destacar els concerts de música sacra del 1991, amb orquestra, els Cors d´òpera, les cantates "Nadal, llum i misteri" i "Cants de vida i esperança" del mestre Francesc Vila, amb acompanyament instrumental, i un ampli ventall d'obres del renaixé-ment, del barroc, de pel·lícules, havaneres, sardanes, espirituals negres, Nadales i cançons populars catalanes i d´arreu del món. Amb tot aquest bagatge, tenim l´esperança d´un futur amb noves veus, que donin continuïtat a la CORAL ÀURIA, que tant estimem.

Club d'Escacs Cornellà

Som un grup de persones que tenim en comú l'afició als escacs, i ens trobem al nostre local social per portar a terme una sèrie d'activitats i competicions relacionades amb aquest esport tan peculiar i interessant.
El Club D'Escacs Cornellà es va fundar a l'època de la postguerra, concretament l'any 1942, per un grup de persones fills de la ciutat de Cornellà, amb inquietuds culturals i per fomentar la convivència i les relacions socials. Actualment estem a la segona planta. Encara que, depenent del torneig que es realitzi, utilitzem la sala de socis.
Les nostres activitats són diverses, a més dels tornejos oficials de la federació, Torneig Individual de Catalunya, el Campionat per Equips, i el Torneig d'Edats de Catalunya, es realitzen una gran varietat de tornejos, tres per als majors, tres per als més joves, i dos més, on juguen grans i petits.
I diversos tornejos al llarg de l'any, amb les entitats de Cornellà, per exemple en les Trobades d'Entitats.
Es donen classes diversos dies a la setmana, a la tarda.
I estem tots els dilluns des de la 18.00 hores, fins a les 24.00 hores.
Entre setmana de 18.00 hores fins a les 20.30 hores aproximadament.
El dia fort, és dilluns.
Per a qualsevol informació, tenim el següent correu: clubescacscornella@gmail.com Per veure totes les nostres activitats, el següent bloc: https://clubescacscornella.blogspot.com.es/Llegir

Dones Àrtemis

Cap a l'any 1992, un grup de dones de Cornellà ens vam començar a trobar amb regularitat per parlar de les nostres coses i dels valors que volíem transmetre als nostres fills i filles i, a l'hora, trobar el paper de les dones en la nostra societat.
Ben aviat vam començar a centrar la nostra activitat en la lectura, comentari de textos i altres activitats culturals, constituint-nos com a Associació de Dones.
La voluntat d'arribar a més dones ens va portar a organitzar un concurs literari específic per a dones, naixia així el Certamen Literari Àrtemis, del qual ja estem organitzant la vintena edició. El lliurament de premis, que es fa cada any al voltant del 8 de març dia internacional de la dona treballadora, és un acte festiu que serveix per posar en valor l'actualitat de la lluita de la dona i alhora, per presentar el llibre amb els relats finalistes i guanyadors.
L'Ajuntament de Cornellà ens va proposar, a la primavera de 1995, impulsar la creació del Consell Municipal de la Dona, com a òrgan consultor de l'Ajuntament i com un instrument capaç de dinamitzar les accions a favor de la dona al municipi. Àrtemis hi va ser des del primer moment, contribuint amb entusiasme a què les dones prenguessin consciència del seu paper a la societat.
Recentment, Àrtemis ha fixat la seva seu al Patronat Cultural i Recreatiu. Ens reunim quinzenalment els dijous, de 18 a 20 hores.

Puntaires Independents

Triangle Teatre

Grup de teatre fundat l'any 1984, recull de la tradició del Quadre Escènic del Patronat,

L'any 1984 presenta el seu primer espectacle com a Triangle Teatre a la Mostra de Teatre Jove de Catalunya amb "El Casament dels Petits Burgesos" de Bertold Brecht, dirigida per Ricard Bellés.

Des d'aleshores, més de vint-i-vuit anys d'història avalen la trajectòria del nostre grup, que ha assolit merescuda reputació i diferents èxits teatrals arreu de Catalunya.